990true numbers bottomright 200true false 1000none
 • 8000 slidebottom false 60 bottom 30 http://i-wood.be/?page_id=24
  Trappen 
 • 8000 slidebottom false 60 bottom 30 http://i-wood.be/?page_id=26
  Meubels 
 • 8000 slidebottom false 60 bottom 30 http://i-wood.be/?page_id=189
  deuren 
 • 8000 slidebottom false 40 top 100 http://i-wood.be/?page_id=21
  Tuinpoorten 
1
2
3
4
Massief houten tafels
Voor al uw maatwerk in uw interieur kan u bij ons terecht. Naast trappen zijn wij ook gespecialiseerd in massieve houten tafels op maat.
 • Trappen Peeters b.v.b.a.
 • Brulens 22A
 • B-2275 Lille
 • GSM: 0474/84.62.32
 • info@i-wood.be

F.A.Q.

1. Waarom kiezen voor hout?

– Hout heeft veel voordelen: het is duurzaam, onderhoudsvriendelijk, milieuvriendelijk, geeft een comfortabel gevoel, is brandveilig, is energiezuinig en is mooi!

2. Is hout duurzaam?

– Het driehonderd jaar oude schrijnwerk van het paleis van Versailles, de vakwerkhuizen in de streek van Malmédy en Stavelot, in goede staat en bewoond sinds 1750, de houten woningen in Brugge en Gent uit de zeventiende eeuw. Allemaal mooie voorbeelden van de duurzaamheid van hout!

3. Is hout onderhoudsvriendelijk?

– Ja, als u voor de juiste afwerking kiest. Momenteel is oliën een echte trend. Het geeft het hout een natuurlijke uitstraling. Het oliën vraagt elk jaar een onderhoudsbeurt voor een optimale bescherming en voeding. Voordeel is dat het makkelijk aan te brengen is en het niet zo arbeidsintensief is. Indien u de trap vernist legt u een beschermende laag op uw trap. U heeft de keuze uit een matte of satijnvernis. Een verniste trap vraagt weinig onderhoud.

4. Is een houten trap milieuvriendelijk?

– Hout is een hernieuwbare grondstof. Fotosynthese maakt –met lichtenergie- van de CO2 uit de lucht en water uit de bodem … hout! Milieuvriendelijke magie! Hout haalt dus CO2 uit de atmosfeer en houdt het vast. Maar een bos kan alleen CO2 vastzetten en zuurstof produceren, als het wordt beheerd en ontgonnen. Gebeurt dat niet, dan ontbinden de bomen als ze afsterven, en komt de CO2 die ze hebben opgeslagen weer vrij.

5. Is een houten trap brandveilig?

– Hout beschermt zichzelf en is dus brandveilig. Wanneer het verbrandt, vormt het zich een houtskoollaag aan de oppervlakte. Die vertraagt de verbranding, en beschermd zo het onderliggende hout.

6. Is hout energiezuinig?

– Hout is poreus en is een goede isolator.In vergelijking met andere materialen heeft het ook een heel lage thermische geleidbaarheid. Er is bijna geen temperatuurverschil tussen het houtoppervlak en de omgeving. Bij hout zijn er ook geen koudebruggen. Dus geen koudestraling of condensatie. Hout voelt altijd “warm” aan. Van alle bouwmaterialen vraagt hout bovendien het minste energie om te verwerken en te vervoeren.Om een houten balk te produceren is er 5 keer minder energie nodig dan voor een betonnen balk met vergelijkbare eigenschappen. Door de aankoop van Belgisch hout verkleinen we de ecologische voetafdruk nog meer!

7. Is hout mooi?

– Hout is mooi! Er is de keuze uit verschillende houtsoorten, elk met hun eigen kleur en structuur. Met de juiste keuze van olie of vernis maakt u een echte blikvanger van uw trap! De trap als kijkobject!

8. Welke soorten hout worden er gebruikt voor trappen?

– Onze trappen worden voornamelijk uitgevoerd in eik of beuk. Minder voorkomend is esdoorn en grenen. Op vraag van de klant kunnen de trappen uitgevoerd worden in elk soort hout, voor zo ver de duurzaamheid, stabiliteit en mechanische weerstand gerespecteerd wordt.

9. Wordt er voldoende hout terug aangeplant na het rooien?

– Ja, het hout dat wij aankopen is onderworpen aan een strikt beheerplan van de overheid. Dat houdt in dat er streng wordt op toegekeken dat een bos “gezond” beheerd wordt. Het nodige hout wordt gekapt om het bos de kans te geven op een duurzame wijze te herbronnen. Op die manier zijn ook de komende generaties verzekerd van mooie bossen om van te genieten.

10. Is er genoeg hout?

– Ja, er wordt niet meer hout gekapt dan strikt noodzakelijk. Voor elke boom die er gerooid wordt, wordt er een nieuwe terug opgeplant. Op die manier wordt het evenwicht bewaard.

11. Hoe kan ik mijn trap behandelen?

– De trappen worden onbehandeld geplaatst op de werf. Wij raden aan om de trappen zo vlug mogelijk te behandelen. U kan kiezen uit oliën of vernissen.

12. Kan ik mijn trap oliën?

– Ja, oliën is een echte trend momenteel. Het geeft een natuurlijke uitstraling. Oliën vraagt een jaarlijkse onderhoudsbeurt voor een optimale bescherming en voeding. Olie is makkelijk aan te brengen en is niet zo arbeidsintensief.

13. Kan ik mijn trap vernissen?

– Ja, vernissen geeft de trap een beschermende laag. U heeft de keuze uit matte of satijnvernis. Er zijn meer en meer watergedragen vernissen op de markt die milieuvriendelijk zijn en de natuurlijke houtkleur zichtbaar laten. Het vernissen van de trap bestaat uit 3 lagen vernis. Tussen de verschillende lagen moet er voldoende geschuurd worden om een mooi, glad resultaat te bekomen. Dit is arbeidsintensiever dan oliën, maar dient slechts na jaren herhaald te worden.

14. Hou onderhoud ik mijn trap?

– Voor geoliede trappen bestaan er speciale onderhoudsproducten van de olieproducenten ondermeer op basis van zeep. Voor verniste trappen volstaat een reiniging met een vochtige doek.